Počasí v Senegalu

 Jaké počasí můžete očekávat při cestování do této africké země?

Senegal je země na západním pobřeží Afriky, která nabízí rozmanité klima a krajinu. Pokud plánujete cestovat do Senegalu, je dobré vědět, jaké počasí vás čeká a jak se na něj připravit.

Senegal má dvě hlavní roční období: suché a deštivé. Suché období trvá od listopadu do května a je charakterizováno horkými a suchými dny s průměrnou teplotou kolem 30 °C. Deštivé období trvá od června do října a je charakterizováno vlhkými a chladnějšími dny s průměrnou teplotou kolem 25 °C. V tomto období také padá většina srážek, které se liší podle regionu. Na pobřeží může být roční úhrn srážek až 1500 mm, zatímco ve vnitrozemí jen 500 mm.

Senegal má také různorodou geografii, která ovlivňuje počasí. Na severu země se nachází poušť, kde jsou teploty extrémně vysoké a srážky minimální. Na jihu země se nachází tropický les, kde jsou teploty mírnější a srážky hojné. Mezi těmito dvěma extrémy se rozkládají savany, kde se střídají suché a deštivé sezóny.

Pokud cestujete do Senegalu, je dobré si vzít oblečení vhodné pro různé klimatické podmínky. Doporučuje se nosit bavlněné nebo lněné oblečení, které je prodyšné a pohodlné. Také je dobré mít s sebou vrstvy, které můžete přidat nebo ubrat podle potřeby. Nezapomeňte si také vzít klobouk, sluneční brýle a opalovací krém na ochranu před silným sluncem. Pokud cestujete v deštivém období, je také vhodné mít s sebou pláštěnku nebo deštník. Osobně bychom vám také doporučili vzít si nějaké pravdu hezké oblečení- ne pouze turistické, protože Senegalky a Senegalci jsou většinou oblečeni barevně, čistě a velmi stylově. Je to důležitý aspekt jejich kultury.

Senegal je krásná a zajímavá země, která stojí za návštěvu. Pokud se dobře informujete o počasí a připravíte se na něj, můžete si užít svůj pobyt bez problémů.